Solliciteren en contact

Solliciteren & Contact

Veelzijdig vakmanschap

Friso Bouwgroep is een groot bouwbedrijf met maar liefst 6 vestigingen in de provincies Friesland, Groningen, Flevoland, Gelderland en Overijssel. Bij de diverse vestigingen van Friso Bouwgroep werken ruim 550 medewerkers. Friso is een bedrijf met een orderportefeuille die bestaat uit tal van disciplines en uiteenlopende projecten. Door de krachten en kennis van de verschillende bedrijfsonderdelen te bundelen is Friso in staat snel en vakkundig te werken.

Veelzijdig vakmanschap
Friso Bouwgroep

Friso Bouwgroep

Friso Bouwgroep is het moederbedrijf van:

  • Aannemingsmaatschappij Friso B.V.
  • Jurriëns Noord B.V.
  • Hanzebouw B.V.
  • Bouwborg B.V.
  • Friso Civiel B.V.
  • Frisoplan B.V.
  • Houkesloot Toelevering B.V.
MEER OVER FRISO

Nieuwbouw

De roots van Friso liggen in de woningbouw. Daar is het net na de oorlog mee begonnen. Nu is Friso uitgegroeid tot een veelzijdig bouwer van formaat. Maar nieuwbouw is nog steeds een van de kwaliteiten van Friso. Woningen, fabrieken, scholen of een compleet vakantiepark; Friso bouwt het! Vakmanschap staat bij ons vooraan. De medewerkers zijn zonder uitzondering goed opgeleide en door de wol geverfde vaklieden. Daardoor levert Friso hoge kwaliteit. Niet alleen voor en tijdens de bouw maar ook na oplevering kunnen opdrachtgevers 24 uur per dag, 7 dagen per week bij Friso terecht.

Nieuwbouw
Woningbouw

Utiliteitsbouw

Friso bouwt niet alleen woningen, maar ook in de zorg, het onderwijs en de recreatie zijn wij actief. Daarnaast bouwen we kantoren, fabrieken en onderzoekscentra. Wij zijn in ons element als bij een project meerdere van onze displines betrokken zijn. Korte lijnen, snel schakelen en hoge kwaliteit leveren; dat is wat Friso doet. Bij omvangrijke utliteitsprojecten komt onze veelzijdigheid dan ook het best tot haar recht.

Woningbouw

Friso is van oudsher dé woningbouwer van het Noorden. Onze aannemingsmaatschappij en Houkesloot hebben de handen ineen geslagen en ontwikkelden een bouwsysteem met een bijzonder hoge luchtdichtheid. Zo bouwen wij duurzame woningen, naar elk ontwerp en zowel voor grote als kleine series. De woningen worden in onze fabriek geprefabriceerd, waardoor we sneller, met een hogere kwaliteit en voor een zeer redelijke prijs seriematig woningen kunnen bouwen. Met als eindresultaat tevreden bewoners!

Restauratie

Jurriëns Noord en Hanzebouw vormen de restauratietak van Friso. Of het gaat om het restaureren van een woning of een stadhuis in een historische binnenstad, een kapitale boerderij op het platteland, Het restauratieteam is dé aangewezen slagman. Zo restaureerden de vakmannen van Jurriëns Noord en Hanzebouw al veel spraakmakende gebouwen. Specialistische kennis, ruime ervaring en toegewijde vakmensen zorgen voor perfect maatwerk voor specifieke opdrachten. Voor kleine en grote opdrachtgevers; daarin maken we geen onderscheid.

Restauratie
Verduurzaming

Verbouw

Vaak is verbouwen een prima alternatief voor nieuwbouw. Zowel voor een renovatie, modernisering, uitbreiding of herbestemmingstraject waarbij panden geheel nieuwe gebruiksmogelijkheden krijgen kloppen opdrachtgevers bij Friso aan. Friso is een ster in het verbouwen van panden die gewoon in gebruik blijven. Hoe we dat doen? Door goede gesprekken te voeren en duidelijke en eerlijke voorlichting te geven aan zowel onze opdrachtgevers als bewoners en gebruikers.

Verduurzaming

Duurzaamheid is belangrijk, wooncomfort ook. Door woningen energiezuinig te maken slaan we twee vliegen in één klap. De afgelopen jaren waren wij betrokken bij tal van woningverbeterings- en verduurzamingstrajecten van woningbouwverenigingen en corporaties in heel Nederland. Dankzij Friso zitten er al honderden bewoners warmpjes bij.

ONZE PROJECTEN

Ontwikkeling

Friso is een ontwikkelende bouwer. Speciaal voor het ontwikkelen van bouwinitiatieven is een apart bedrijfsonderdeel opgezet; Frisoplan. Naast eigen woningprojecten, neemt Frisoplan ook deel aan de ontwikkeling van totaalprojecten. Dit zijn projecten waarbij bijvoorbeeld appartementen, winkels en kantoren gebouwd worden.

Ontwikkeling
Betonbouwer

Friso Civiel

Friso Civiel is een betonbouwer in hart en nieren. Onze vakmannen bouwen dagelijks aan een fundament voor een leefbaar en waterveilig Nederland. Friso Civiel levert een groot aandeel in de bouw van beton- en waterbouwkundige constructies in voornamelijk Noord-Nederland in zowel civiele betonbouw, industriële bouw en infra.

HIER WERKEN?

Betonbouwer

Nederland heeft een veilige leefomgeving nodig. Friso Civiel wil hier vol trots en passie aan meewerken. Het bouwen van gemalen, rioolwaterzuiveringen, bruggen, tunnels, kademuren, sluizen en stuwen, behoort tot de kernactiviteiten van Friso Civiel. Maar ook betonwerken, zoals parkeergarages en zware fundaties voor de utiliteitsbouw worden veelvuldig uitgevoerd. Friso Civiel denkt mee vanaf het ontwerp tot de realisatie van uw project, dit volgens de zogeheten design and construct- of turn-key methode.

Service & onderhoud

De afdeling Service & Onderhoud is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Dat moet ook, want een noodgeval wacht niet tot na het weekend. Onze servicemedewerkers verhelpen storingen en schade door bijvoorbeeld storm of water. Veel van deze werkzaamheden voeren we uit voor verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast hebben veel bedrijven en instellingen een onderhoudscontract bij Friso. Voor die opdrachtgevers voeren we het meerjarenonderhoud uit.

Service & onderhoud
Houkesloot Toelevering

Onze fabrieken

In de moderne fabrieken in Leeuwarden en Sneek maakt Houkesloot houten kozijnen en deuren, prefab houtskeletbouwelementen en prefab betonelementen. Helemaal in haar element is Houkesloot wanneer zij alle disciplines kunnen samenvoegen.

HIER WERKEN?

Houkesloot Toelevering

Door de specialisaties te bundelen is Houkesloot in staat een compleet, geïsoleerd, prefabcasco te leveren. De ramen, inclusief triple glas en verf, zijn in dit casco verwerkt. De luchtdichting van dit totaalconcept is ongekend. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook veel sneller en goedkoper dan reguliere bouw.