Solliciteren en contact

Solliciteren & Contact
Face to Face met Ytsje Hijma

Face to Face met Ytsje Hijma

07 juni 2024

Hoewel de bouwwereld gezien wordt als een mannenwereld, kunnen dames prima hun steentje hieraan bijdragen. Ytsje HIjma is al 24 jaar werkzaam in de bouw, maar vindt zichzelf geen klusser van nature. Opmerkelijk en tegenstrijdig misschien, maar gedurende het verhaal van Ytsje zul je ontdekken wat ze bedoelt. Goed kunnen organiseren en goed logisch kunnen denken zijn belangrijke eigenschappen voor haar functie als werkvoorbereider/calculator. “Voor een bouwteam is het juist wel fijn dat er vrouwen bij zitten”, vindt Ytsje.

Lees meer
Kennismaken met Bart-Jan

Kennismaken met Bart-Jan

05 juni 2024

Wanneer we het hebben over een échte bouwer, dan hebben we het over Bart-Jan Jalving. De uitvoerder is op zijn 21ste de bouw ingerold en op zijn 22ste bij Friso Civiel begonnen. Hij heeft gewerkt aan een uniek project, namelijk het gemaal in Monnickendam. Dit gemaal werd gebouwd onder de N247 tussen de Purmer Ee en het Markermeer. In het najaar van 2023 werd het gemaal officieel opgeleverd.

Lees meer
Kennismaken met Jarno

Kennismaken met Jarno

01 mei 2024

Aannemingsmaatschappij Friso is voor Jarno al ruim vijftien jaar zijn werkgever. Na zijn eerste baan bij een architect in Hoogeveen, kwam hij via een eerder gelopen stage terug bij het bouwbedrijf. Niet als architect, maar als junior calculator. Vijftien jaar later heeft hij het nog steeds naar zijn zin.

Lees meer
Bouwduo - Richard en Martijn

Bouwduo - Richard en Martijn

10 april 2024

Ze zijn niet weg te denken bij Houkesloot Toelevering (onderdeel van Friso Bouwgroep): de broers Richard en Martijn Olijnsma. Beide zijn werkvoorbereider/tekenaar van houtskelet en dat doen ze al jaren met veel plezier: “We gaan nooit met tegenzin naar het werk en de dagen gaan snel. Dat moet wel een goed teken zijn.”

Lees meer
Bouwduo - Ilse en Thom

Bouwduo - Ilse en Thom

10 april 2024

Ilse van Dijk en Thom Lijster werken met veel plezier aan de restauratie van historische panden. Ze hebben ieder hun eigen projecten, maar ze maken regelmatig gebruik van elkaars expertise. Want restauratie is maatwerk en vereist soms bijzondere oplossingen.

Lees meer
Kennismaken met Rosemarie

Kennismaken met Rosemarie

10 april 2024

Rosemarie is geboren en getogen in Rotterdam. Na haar studie in Groningen bracht haar voorliefde voor water en zeilen haar uiteindelijk naar Friesland. Ze woont en werkt hier ondertussen al jaren met veel plezier.

Lees meer
Bouwduo - Feike en Radboud

Bouwduo - Feike en Radboud

10 april 2024

Feike van der Werf en Radboud Poortvliet werken dagelijks samen aan allerlei projecten. Het leeftijdsverschil tussen de beide mannen is daarbij absoluut geen issue, want ze weten elkaar moeiteloos te vinden in hun gezamenlijke visie, werkwijze én plezier in hun werk.

Lees meer